Home Devetnice svecima i blaženicima – Devetnice Devetnica svetom Josipu Radniku – 5. dan

Devetnica svetom Josipu Radniku – 5. dan

Datum

26 tra 2025

Vrijeme

Cijeli dan

Devetnica u čast

Sveti Josip
Devetnica sv. Josipu Radniku

Devetnica svetom Josipu Radniku moli se devet dana uoči blagdana sv. Josipa Radnika koji se svake godine slavi prvog dana svibnja. Kao i kod svake druge devetnice vjernik moli molitve svih 9 dana na 1 ili više svojih nakana.

Devetnica se moli na slijedeći način:

Svaki dan se moli “Molitva svetom Josipu Radniku”

Zatim se moli krunica sv. Josipa 

Molitva svetomu Josipu Radniku

Slavni sveti Josipe, uzore svih radnika, izmoli mi milost obavljati svoje poslove u duhu pokore i tako zadovoljiti za svoje mnogobrojne grijehe: da ih obavljam savjesno ne obazirući se na svoje sklonosti, već jedino na dužnost; da ih izvršim sa zahvalnošću i radošću smatrajući velikom čašću što mogu naravne darove, koje mi je Bog dao, uporabiti i usavrši-ti u poslu; da ih obavljam uredno i mirno, umjereno i strpljivo i nikada ne uzmaknem pred umorom i poteškoćama; da ih obavljam osobito u čistoj nakani odričući se sama sebe; sve to u sjećanju na smrt i na račun koji ću morati polagati o svakome izgubljenom času, o neiskorištenim darovima, o propuštenim dobrim djelima i o taštoj samodopadnosti pri uspjehu, što tako nagrđuje djela učinjena Bogu za ljubav. Sve Isusu i Mariji za ljubav i po tvome uzoru, sveti Josipe! To neka mi bude misao vodilja u životu i na samrti. Amen.

KRUNICA SVETOG JOSIPA

Krunica sv. Josipu moli se na Gospinu krunicu od pet desetica.
Na križić se moli Vjerovanje, a na pojedinačnom zrncu između desetica, tj. između Očenaša i Slavaocu, a umjesto Zdravomarije moli se:

Zdravo Josipe pravedni, zaručniče svete Bogorodice, djevičanski Oče Isusa Krista, (otajstvo…)
Sveti Josipe, moli za nas da po tvome primjeru sveto živimo i u nebu vječno blaženstvo zadobijemo. Amen.

Na prva tri zrnca dodaje se:

koji neka nam umnoži vjeru
koji neka nam učvrsti ufanje
koji neka nam usavrši ljubav

Otajstva po deseticama:

1 – kojeg si žarko volio.
2 – koji je tebe slušao i ljubio.
3 – za koga si marljivo radio.
4 – koji je tebi u poslu pomagao.
5 – koji je uza te bio kad si umirao.

Umjesto O, moj Isuse moli se:
O, mili, blagi, strpljivi i ponizni sveti Josipe, uzmi nas sve za svoju djecu i budi nam uvijek dobar i vjeran otac. Amen.

Na kraju krunice:
Bože Oče, nestvorena Tvoja Riječ udostojala se u tišini zaodjenuti slabom ljudskom naravi u skrovitosti nazaretskog doma u kojem je sveti Josip bio glavar; po njegovu zagovoru stišaj u nama buku strasti, neurednih nagnuća, da svojim govorom častimo samo Tebe, koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

Krunica svetom Josipu