Home Devetnice svecima i blaženicima – Devetnice Devetnica sv. Franciski Rimskoj – 1. dan

Devetnica sv. Franciski Rimskoj – 1. dan

Datum

01 ožu 2025

Vrijeme

Cijeli dan

Devetnica u čast

Sveta Franciska Rimska
Devetnica sv. Franciski Rimskoj

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. 

Amen.

Dragi Gospodine, zahvaljujemo Ti što si nam dao sv. Francisku Rimsku kao primjer svetosti. Pomozi nam da oponašamo ljubav prema Tebi koju je pokazala odlučivši slijediti Tvoju volju za svoj život umjesto vlastitog.

Sveta Franciska Rimska, od djetinjstva si željela svim srcem služiti Bogu. Htjela si mu služiti u redovničkom životu, ali ti je ubrzo postalo jasno da to nije Božja volja.

Molim te, iznesi moje molbe pred Boga kojemu si tako predano željela služiti!

Tvoj ti je ispovjednik pomogao uvidjeti da si ti ta koja želiš redovnički život, ali da te Bog poziva na nešto drugo. Ponizno si odabrala slijediti Božji poziv na brak.

Moli za mene, da budem otvoren (otvorena) Božjoj volji u svom životu. Moli da budem podložan (podložna) i spreman (spremna) učiniti sve za što me On pozove.

Molim, također moli za (spomenite svoje nakane ovdje).

Sveta Francisko Rimska, moli za nas!

U ime Oca i Sina i Duha Svetoga. 

Amen.

  • Tko je sveta Franciska Rimska?

    Sv. Franciska Rimska bila je talijanska svetica koja je živjela u 14. i 15. stoljeću. Bila je supruga i majka, kao i mističarka. Bavila se i velikim karitativnim radom, a osnovala je i ženski laički redovnički red Marijinih oblata. Sveta Franciska Rimska bila je poznata po svom mirnom ponašanju i pobožnosti. Možete upotrijebiti ovu devetnicu da tražite zagovor od ove svetice u svom životu!

  • Kada je blagdan svete Franciske Rimske?

    Blagdan svete Franciske Rimske je 9. ožujka.

  • Zašto moliti devetnicu sv. Franciske Rimske?

    Sveta Franciska Rimska zaštitnica je udovica i udovaca. Možete tražiti njen zagovor ako ste udovica ili udovac ili za nekoga koga poznajete da je ostao bez bračnog druga. Sveti Franciska Rimska zaštitnica je i benediktinskih oblata. Možete je zamoliti za molitvu ako ste benediktinski oblat, ako razaznajete poziv u benediktinski oblat ili za nekog poznatog benediktinskog oblata. Osim toga, sveta Franciska Rimska velika je svetica od koje možete tražiti molitve ako patite od socijalne anksioznosti, budući da je kao mlada žena ozbiljno patila od socijalne anksioznosti. Isto tako, devetnicu sv. Franciske Rimske možete moliti na bilo koju nakanu!